Walcheren

Het (voormalige) eiland Walcheren bestaat uit oude en nieuwe polders, kreekruggen en poelgronden. Watergangen voeren overtollig water af en de sporen van de onderwaterzetting in de Tweede Wereldoorlog zijn nog zichtbaar in de vorm van kreken. Hoofdstad Middelburg, Vlissingen en Veere zijn voorbeelden van goed bewaard gebleven oude havens uit de glorieuze Gouden Eeuw. Kunstenaars- en badplaats Domburg en de bosrijke Manteling met buitenplaatsen zijn prachtig om te bezoeken. Verspreid over het eiland liggen de kleine dorpjes met elk hun eigen karakter.

Schouwen-Duiveland

Het (voormalige) eiland Schouwen – Duiveland is al eeuwen bewoond en bestond vroeger uit meerdere eilanden. Tijdens de Watersnoodramp van 1953 heeft een groot deel van het eiland lange tijd onder water gestaan en zijn er veel inwoners verdronken. Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk leert ons veel over de eeuwige strijd tegen het water. Tegenwoordig is het goed wonen in de kleine dorpjes. Centrumplaats Zierikzee is een parel met zijn prachtige monumenten, havens en Dikke Toren. De Kop van Schouwen is een prachtig natuurgebied met duinen, stranden, vroongronden en uitgestrekte bossen. In het midden passeert u het prachtige, aangelegde moerasland; Plan Tureluur: een waar paradijs voor talrijke vogelsoorten en zoutminnende planten.

Zuid-Beveland

De Zak van Zuid – Beveland is een prachtig wandel- en fietsgebied en een lappendeken van kleine omdijkte polders. Nisse, met zijn heggenlandschap, is daarin een parel. Goes, de centrumplaats, is een mooie oude havenstad met veel historie, onder andere op landbouwgebied en tegenwoordig het bruisende centrum van Zeeland. Verder moet natuurlijk Yerseke, de mossel- en oesterhoofdstad van Europa genoemd worden. Ook natuurgebied de Yerseke Moer en de boomgaarden rondom Kapelle zijn een bezoek meer dan waard.

Noord-Beveland

Het voormalige eiland met open, rechte polders, inlagen met vogels en omgeven door het Nationale Park de Oosterschelde biedt ruimte en rust. In Colijnsplaat is een nog werkende visafslag, waar voornamelijk garnalen en, in het seizoen, Oosterscheldekreeft worden aangevoerd. De mooie dorpjes, verspreid over het eiland zijn authentiek. Verder onderweg hoge dijken en oude boerderijen.

Zeeuws-Vlaanderen

Geen schiereiland, maar grenzend aan België strekt dit “landje apart” zich uit van het oeroude slikken- en schorrengebied bij Saeftinghe via met dijken omzoomde polders en resten van de Staats-Spaanse linies (forten, liniedijken, poorten en schansen) tot de Noordzeekust en het Zwin bij Cadzand. Sluis en Hulst zijn prachtige oude vestingstadjes en er zijn veel verrassende dorpjes en buurtschappen te vinden.

Tholen & Sint Philipsland

Tholen, met het gelijknamige stadje, is een groen en rustig voormalig eiland, grenzend aan Noord – Brabant. Het oude stadje en de haven nodigen uit voor een wandeling en de stille dorpjes zijn een oase van rust tussen de akkers en weilanden. Oud Vossemeer is de bakermat van 2 Amerikaanse presidenten: Theodore en zijn neef Franklin Delano Roosevelt. Het (kleine) Sint Philipsland wordt, net als Tholen, omspoeld door allerlei wateren. U wordt er één met het getij, de wind en de wolken terwijl de grote schepen aan u voorbij varen.