Cultuur & Historie

Zeeland is gelegen in de delta van het zuidwesten van Nederland. Omspoeld door wateren was deze grote verbrokkelde groep eilanden en schiereilanden ooit van strategisch belang voor handel, visserij en oorlogsvoering. In het landschap vinden we vele sporen van oorlogen, overstromingen en menselijke bemoeienis terug. Naast lieflijke dorpjes, platteland, landbouw, visserij en natuur, vind u er ook de oude (haven)stadjes als Middelburg, Vlissingen, Veere, Brouwershaven en Zierikzee. Veel is, al dan niet onder het water, verdwenen. Toch kunt u, als u de gids volgt, nog veel ontdekken over de historie; en ook over de hedendaagse leefwijze, de gewoontes en de cultuur.

 

Culinair

Zeeland is een provincie van lekkernijen! Allerlei zilte zaligheden, als de mossel en de oester kunnen de smaakpapillen kietelen. Denk ook aan de Bolus of de Babbelaar. Ook tijdens een culinaire wandeling zult u versteld staan van al het heerlijks wat Zeeland te bieden heeft.

Een culinaire wandeling is een activiteit in Zeeland, gecombineerd met het ontdekken van de lokale culinaire specialiteiten op prachtige plekjes in Middelburg of elders in Zeeland. Zo maakt u een dagje uit compleet.

Maak bijvoorbeeld een culinaire stadswandeling; een enthousiaste gids prikkelt uw geschiedkundige interesse terwijl de smaakpapillen worden verwent. Een unieke combinatie. Ook tijdens een fiets of scootertour mogelijk!

Natuur & Actief

Niet alleen in de stadjes en dorpen is het goed toeven; ook op het platteland van de verschillende eilanden kun je heerlijk ronddwalen. Struin enkele uren met een gids door het bos op de kop van Schouwen Duiveland, wandel langs de watergangen, fiets door de Manteling of bezoek de buitenplaatsen en Kasteel Westhove bij Oostkapelle. U leert ondertussen ook nog wat over natuur, landbouw, waterhuishouding, vergane rijkdom en oorlogen.

Thematisch

Bent u op zoek naar wat verdieping, dan zijn er ook thematische arrangementen waarbij de gids de nadruk op één specifiek onderwerp legt. Denk bijvoorbeeld aan visserij, oorlogen, buitenplaatsen, de strijd tegen het water of het specifieke verhaal van een plaats. Voor elk wat wils en met een deskundige gids.